Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

Στατιστικά Οκτωβρίου

Δυστυχώς και κατά τον Οκτώβριο δε φτάσαμε την κλιματική τιμή του μήνα ως προς τη βροχόπτωση στην περιοχή μας (μετρήθηκαν 48,8 mm). Μπαίνουμε λοιπόν σε ένα νέο υδρολογικό έτος με έλλειμμα. Η μέση μέγιστη θερμοκρασία ήταν 22,2 βαθμοί Κελσίου, η μέση ελάχιστη 14,5, και η μέση του μήνα ήταν 18,1 βαθμοί. Η απόλυτη μέγιστη του μήνα σημειώθηκε την 6η μέρα και ήταν 28,7 βαθμοί Κελσίου, ενώ η απόλυτη ελάχιστη ήταν 8,3 βαθμοί Κελσίου και σημειώθηκε την 16η μέρα του μήνα. Η μέση τιμή της έντασης του ανέμου ήταν 2,9 km/hr ενώ σημειώθηκε μέγιστη ριπή την 14η μέρα του μήνα με τιμή 54,7 km/hr. Η επικρατούσα διεύθυνση ήταν ΒΒΑ.

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2007

Ο Βολος παρέα με τη Λάρισα πάνε ένα βήμα μπροστά!

Ο Βόλος και η Λάρισα αναλαμβάνουν οριστικά τη διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων του 2013!!!

Είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για την περιοχή μας να αναβαθμίσει τις υποδομές της, τον πολιτισμό της, τον αθλητισμό της και να ανέβει ένα ή ακόμα και περισσότερα σκαλοπάτια ανάπτυξης. Ευχή μας αποτελεί να γίνουν όλα σωστά και προς την πρόοδο των κατοίκων της και όχι μόνο των εργολάβων. Πολύ μεγάλη ευκαιρία για το "μεγάλωμα" της περιοχής μας. Ευκαιρία για να γίνει ο Βόλος παρέα με το ταίρι της τη Λάρισα το επίκεντρο σε όλη τη Μεσόγειο και ακόμα παραπέρα. Περιμένουμε άμεσα την ολοκλήρωση του Αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδας, την ολοκλήρωση του Περιφερειακού Βόλου, την Ηλεκτροκίνηση του Ο.Σ.Ε. στη γραμμή Βόλος - Λάρισα, τη δημιουργία του Μεσογειακού Χωριού και τόσα άλλα...

Το δίδαγμα από όλη αυτή την ιστορία ξέρετε ποιό είναι;
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ
Ας το σκεφτούμε αυτό σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας!!!

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2007

Στατιστικά Σεπτεμβρίου

Και κατά το Σεπτέμβριο συνεχίστηκε η ανομβρία με ποσό υετού πολύ μικρότερο από την κλιματική τιμή του μήνα (μετρήθηκαν μόνο 5,8 mm) . Η μέση μέγιστη θερμοκρασία ήταν 27,5 βαθμοί Κελσίου, η μέση ελάχιστη 18,5, και η μέση του μήνα ήταν 22,8 βαθμοί. Η απόλυτη μέγιστη του μήνα σημειώθηκε την 1η μέρα και ήταν 33,3 βαθμοί Κελσίου, ενώ η απόλυτη ελάχιστη ήταν 13,6 βαθμοί Κελσίου και σημειώθηκε την 8η μέρα του μήνα. Η μέση τιμή της έντασης του ανέμου ήταν 4,5 km/hr ενώ σημειώθηκε μέγιστη ριπή την 16η μέρα του μήνα με τιμή 61,2 km/hr. Η επικρατούσα διεύθυνση ήταν ΒΒΑ.