Δευτέρα 2 Απριλίου 2007

Στατιστικά Μαρτίου

Ο Μάρτιος του 2007 ήταν ένας αρκετά θερμός συγκριτικά μήνας. Η μέση μέγιστη θερμοκρασία ήταν 16,6 βαθμοί Κελσίου, η μέση ελάχιστη 8,8, και η μέση του μήνα ήταν 12,6 βαθμοί.

Η βροχόπτωση που μας ενδιαφέρει και περισσότερο λόγω της ανομβρίας που επικρατεί μετρήθηκε στα 22,2 mm που είναι η μισή περίπου τιμή (50%) σε σχέση με την αντίστοιχη κλιματική για το Βόλο. Η μέγιστη ημερήσια τιμή ήταν στις 22 του μήνα όπου και μετρήθηκαν 11,8 mm.

Η μέση τιμή του ανέμου ήταν 4,2 km/hr ενώ σημειώθηκε μέγιστη ριπή στις 4 του μήνα με τιμή 62,8 km/hr.

Η πίεση στο ύψος της θάλασσας κατέβηκε για πρώτη φορά φέτος στα 993,1 hPa και μάλιστα διατηρήθηκε για αρκετές μέρες μέσα στο μήνα κάτω από τα 1000 hPa.

Αυτό που θα πρέπει να μας μείνει είναι ότι ο Μάρτιος ήταν ο 5ος σε σειρά μήνας με βροχόπτωση αρκετά κάτω της κλιματικής τιμής κατεβάζοντας τα υδατικά αποθέματα σε αρκετά χαμηλή στάθμη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικα Μαριε παρατηρουν οντως μερικοι τα δεδομενα των σταθμων μας. Καποιοι παρατηρουν τις αποκλισεις στα υψη βροχης. Τους διαβεβαιωνω οτι κανουμε οτι μπορουμε για να εχουμε ακριβή στοιχεια υετου. Προσωπικα τις μετρησεις του σταθμού μου τις επαληθευω, αν και εχουμε μεγαλες διαφορες μερικες φορες απο γειτονια σε γειτονια!!! Αν δεν ειχαμε αυτους τους 2 σταθμους ομως δεν θα το προσεχαμε!! ;)

Mάριος Σπηλιωτόπουλος είπε...

Σωστά! Συνεχίζουμε επομένως δυνατά!