Σάββατο 21 Απριλίου 2007

Ατμοσφαιρική Ρύπανση Βόλου

Τέσσερις και μισή ώρες κράτησε η σύσκεψη στο Δημαρχείο του Βόλου (μη ρωτήσετε ποιος είναι Βόλος τώρα) για τη ρύπανση της πόλης παρουσία πολλών φορέων τοπικών και μη. Πολλά ακούστηκαν, πολλά δεν ακούστηκαν αλλά το σίγουρο είναι ένα: Δεν πάμε καλά ούτε από την πλευρά της ρύπανσης ούτε από την πλευρά της αποτελεσματικότητάς μας σαν πολίτες. Το μόνο καλό κατά την άποψή μου που ακούστηκε είναι η θέληση των δύο δημάρχων για ένωση των Δήμων Βόλου και Νέας Ιωνίας. Αν ακούσατε εσείς τίποτα καλύτερο "γράψτε μου"!

2 σχόλια:

dokimastiko είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
dokimastiko είπε...

Κλίστε τα παράθυρο ανοίξτε την ανακύκλωση αέρα.....

http://bbs.keyhole.com/ubb/showthreaded.php/Cat/0/Number/873420/an/0/page/2#873420
Σχετικό σχόλιο

Επιτέλους της τελευταίες μέρες συζητήθηκε στα μέσα για το πρόβλημα της αερο ρύπανσης στο βόλο όλοι συμφωνούσαν ότι πρέπει να γίνει ιδική μελέτη για το ποιος φταίει και κατά πόσο (μου θυμίζει το ρητό που λέει πέθανε πολύ ?) λες και δεν ξέρουμε ποιος φταίει και πόσο. Τρομάρα τους. κάποτε πήγαινα καθημερινά για τρέξιμο στην Γορίτσα σήμερα δεν μπορείς ούτε να σταθείς στην περιοχή… Τώρα μένω στης Αλυκές. και όχι στην Νέα Δημητριάδα που μεγάλωσα. κάθε πρωί που πίνω τον καφέ μου βλέπω απέναντι πανοραμικά και τον βόλο και το εργοστάσιο των τσιμέντων από πάνω από την πόλη υπάρχει κάθε μέρα ένα πυκνό σύννεφο όσο ποιο πρωί είναι τόσο ποιο μαύρο είναι και πυκνό, και αηδιάζω γιατί ξέρω ότι σε λίγα λεπτά πρέπει να μπω και εγώ μέσα σε αυτό για να πάω στην δαυλιά μου.
700 τόνους (πετκοκ) ημερήσια λέγεται ότι αποτεφρώνεται εκεί ενώ υπάρχει σύνδεση φυσικού αερίου αλλά δεν συμφέρει η λειτουργία του, λόγο κοστολογίου. άκουγα στο ράδιο σε ένα νομαρχιακό συμβούλιο. Επίσης έμαθα ότι η ίδια εταιρία (ονόματα δεν λέμε οικογένειες δεν θίγουμε) έχει θυγατρική που κατασκευάζει A BLOK, η κάπως έτσι και διάφοροι πρότειναν να μεταφερθεί εδώ η παραγωγή για να μην χαθούνε θέσεις εργασίας, και στην περιοχή θα μου πεις που θα φύγει το εργοστάσιο τι θα γίνει (δεν ξέρω στην Ελλάδα κανείς δεν κοιτάζει τους άλλους….) αυτό που ισχύει πάντως είναι ότι υπάρχουν 100.000 βολιώτες που δεν θέλουν να έχουν φρικτό θάνατο επωδή 500 μόνο βολιώτες δεν θέλουν να μείνουν από δουλειά, 500 βολεμένοι βολιώτες, θα ξεβολευτούνε και εκεί που έπαιρναν ένα κλειδί στο χέρι και έκαναν βόλτα μέσα στην εταιρία τεραστίων διαστάσεων και έπιναν καφέδες από μηχάνημα σε μηχάνημα. Θα πρέπει να πάρουν ένα βιογραφικό στο χέρι και να ψάξουν δουλειά. Αν δηλαδή στο Βόλο είχαμε μία βιομηχανία που παράγει ηρωίνη ή κοκαΐνη και απασχολούσε και αυτή 500 ή 1000 άτομα δεν θα την έκλινε το κράτος??? Ίσως αυτό το κράτος να μην την έκλινε!!! ΟΧΙ για την ανεργία αλλά επωδή θα έβγαζε μεγαλύτερα κέρδη και θα λάδωνε ποιο χοντρά τα γρανάζια της ΜΗΧΑΝΗΣ.
25% κέρδη δηλώνει η εταιρία λιπών όταν οι αντίστοιχες βιομηχανικές παλεύουν για το 9% στην περίμετρο της εταιρίας θερίζουν οι παιδικοί καρκίνοι και τα αναπνευστικά προβλήματα σπάνε ρεκόρ κάθε χρονιά που περνάει.
Το σημαντικότερο ώμος είναι ότι στην Ελλάδα έχουμε χαμηλή αυτοεκτίμηση ΟΛΟΙ ξέρουμε !!! τι φταίει ποιος και πότε, πόσο και που. Αλλά σωπαίνουμε βυθιζόμαστε στην ΧΑΜΑΛΗ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ. Εχουν οι άλλοι εκτιμήσει χαμηλά την ζωή μας, αυτών που μεγάλωσαν στην Νέα Δημητριάδα, Στην Αγριά, στα Αστέρια, και στο ΒΟΛΟ, και εμείς το αποδεχόμαστε τους χειροκροτούμε κάθε φορά που περνάνε με το αυτοκίνητο μέσα από το δρόμο που διασχίζει το εργοστάσιο των τσιμέντων κλίνουμε τα ηλεκτρικά μας παράθυρα ενεργοποιούμε την ανακύκλωση του αέρα. Και όλα είναι εντάξει. μαζί ώμος με την ανακύκλωση του αέρα, υποσυνείδητα ανακυκλώνουμε και τον εαυτό μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Κυρίες και κύριοι απλά είμαστε ανακυκλώσιμοι για αυτούς. Και όταν έχουμε περάσει μέσα από τι σκόνη νιώθουμε ωραία που είμαστε έλληνες , βολιώτες και έχουμε την πολυτέλεια να συνεχίσουμε τον δρόμο προς αγρία και να πάμε να ποιούμε το ΤΣΟΚΟΦΡΕΝΤΟ μας βλέποντας απέναντι τη θάλασσα.
ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΟ – ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΟ.